Raeküla lasteaed alustas uut õppeaastat uhkes kuues

2. sept. 2021

Raeküla lasteaia lapsed said uut õppeaastat alustada värskelt renoveeritud hoones.

Juunis pihta hakanud ja septembri teisel poolel lõppeva remondi käigus muutus lasteaiamaja välisilmes, sisemuses ja õuealal nii mõndagi: hoonel soojustati välisseinad, vahetati välja aknad, majale paigaldati õhksoojuspumbad ja katusele päikesepaneelid. Lasteaed sai soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi ning uuendamisele läks ka osa vee- ja kanalisatsioonisüsteemist.
Kui varem köeti hoonet keldris asuvast õlikatlast, siis nüüd on lasteaial täiesti uus küttesüsteem. Renoveerimise järel vähenevad Raeküla lasteaia kütteenergiakulud pea poole võrra – enne renoveerimist vastas lasteaia energiatõhusus G-energiaklassile, nüüd aga C-energiaklassile. Raeküla lasteaia direktori Kersti Nõupuu sõnul on hoone energiatõhususe tõstmine tänavu veebruaris 55-aastaseks saanud lasteaiale kõige parem juubelikingitus. „Meil on nüüd ilus ja soe kaasaegne lasteaed ühes suurepärase küttesüsteemiga. Ja kui mõelda sellele, kui oluline on Covid-19 tingimustes korraliku tänapäevase ventilatsioonisüsteemi olemasolu, siis ka see on meil nüüd olemas,“ rõõmustab Nõupuu.

Koostöö lasteaeda renoveerinud OÜ Optimus Ehitusega sujus direktori sõnul väga hästi. „Äärmiselt asjatundlikud, professionaalsed ja sõnapidajad ehitajad,“ kiidab Nõupuu.
Lasteaia hoone renoveerimine koos projekteerimise, ehitusprojekti ekspertiisi ja omanikujärelevalve kuludega läks maksma üle 600 000 euro, millest 60 protsenti tuli Riigi Tugiteenuste Keskuselt ja ülejäänu on linna omafinantseering. Lisaks energiatõhususe projektis ettenähtud töödele vahetati Raeküla lasteaias välja tualettpotid. Vana köök likvideeriti ja asendati söögitoaga, trepikojas uuendati trepiastmetel katet ja maja taha rajati uus kõnnitee koos haljastusega. Nendeks töödeks kulub linnal 22 420 eurot.

Peale Raeküla lasteaia on viimase kolme aasta jooksul investeeringute kaudu energiatõhustust tõstetud veel kolmes Pärnu koolieelses lasteasutuses – Kastani, Tammsaare ja Tralli lasteaias. Nendes lasteaedades toetas energiatõhususe parandamiseks vajalikke ehitustöid SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Postituse foto: uue kuue saanud Raeküla lasteaed (Urmas Luik/Pärnu Postimees)