Rohu tänaval valmiv üürimaja leevendab linnas tööd otsivate spetsialistide eluasememured

2. sept. 2021

Alates 1. septembrist hakkas Pärnu linnavalitsus võtma vastu taotlusi Rohu 119 üürimaja korterite kasutusse andmiseks.

Tänavu novembris valmiva üürimaja korterid on mõeldud mobiilsetele era- ja avaliku sektori töötajatele. Mobiilne töötaja on inimene, kes vahetab elukohta tulenevalt töökoha asukohast või selle muutumisest ehk munitsipaalomandis üürimaja korterid on mõeldud Pärnusse elama ja tööle asuvatele spetsialistidele.
Pärnu abilinnapea Silver Smeljanski sõnul paneb kuurortlinnale iseloomulik üürituru hooajalisus nii mõnegi potentsiaalse Pärnusse elama ja tööle tulija otsustama muu koha kasuks. „Suvepealinna „häda“ on see, et kevadest sügiseni hüppavad Pärnu üürikorterite hinnad lakke ning see asjaolu ei soosi kuidagi pikaajaliste ja stabiilsete üürisuhete väljakujunemist. Sel sügisel valmiva Rohu 119 üürimajas saab elanik olla kindel, et suvekuudel tema korteri üür ei tõuse,“ lausus abilinnapea.

Smeljanski ütlust mööda on munitsipaalomandis üürimaja valmimisest huvitatud tööandjadki. „Ma väga loodan, et sel sügisel valmiv Rohu 119 üürimaja on meie tööandjatele abiks uute spetsialistide Pärnusse toomisel. Võimalus rentida Pärnus elu alustamiseks kindla üürihinnaga mugav ja uhiuus korter on lisaks heale tööpakkumisele kaalukas argument, miks valida oma tulevaseks elu- ja töökohaks just nimelt Pärnu,“ avaldas abilinnapea.

Korterit saab Rohu 119 majja taotleda inimene, kes on asunud Pärnusse elama ja tööle alates 1. jaanuarist 2021 või siis teeb ta seda taotluse esitamisele järgneva kolme kuu jooksul. Taotleja ei tohi omada Pärnus elamukinnisvara. Korteri kasutusse saamiseks tuleb linnavalitsusele esitada taotlus. Taotlusele tuleb lisada väljavõte eluruumi taotlejaga sõlmitud töölepingust või tööandja kinnituskiri töölepingu sõlmimise kohta, millest nähtub, et töö tegemise asukoht on Pärnu linn. Üürileping sõlmitakse mobiilse töötajaga tema töösuhte ajaks, kuid mitte kauemaks kui kolmeks aastaks. Linnal on õigus üürileping ennetähtaegselt lõpetada, kui mobiilse töötaja töö- või teenistussuhe Pärnus on lõppenud ning inimene pole Pärnus vähemalt kolme kuu jooksul asunud muule töö- või teenistuskohale.

Rohu 119 on kolmekordne elumaja, hoones on kokku 18 korterit. Korterid on kahe- kuni kolmetoalised korterid, neist väikseimad on 50 ja suurimad 74 ruutmeetrit. Kõigil korteritel on rõdu ning korterid on sisustatud pea kõige elamiseks vajalikuga: olemas on köögi- ja garderoobimööbel, valgustid, kardinasiinid ning sanitaar- ja kodutehnika. Kõigi korterite üürimääraks 4 eurot/m2 kohta kuus. Igakuisele üürile lisandub tasu tarbitud kõrvalkulude eest. Iga korteri juurde kuulub üks parkimiskoht, lisaks on kortermaja ette rajatavas parklas neli parkimiskohta külalistele. Maja kõrvale tuleb ka mänguväljak. Üürimaja rajatakse A-energiaklassihoonena, maja katusele paigaldatakse üle 90 päikesepaneeli.

Rohu tänava üürimaja projekti kogumaksumus on pea 2,6 miljonit eurot. Sellest summast ümmarguselt miljon eurot moodustab SA KredExi antav toetus, miljon eurot on linna omafinantseering ning veidi üle poole miljoni euro tuleb riigilt Covid-19 investeeringutoetusena. Rohu 119 hoonet ehitab osaühing Optimus Ehitus.

FOTO: Mailiis Ollino