Abilinnapea Meelis Kukk: kuulutame lähinädalatel välja Pärnu silla uue ehitushanke

4. okt. 2021

Peaminister Kaja Kallas ütles Pärnu Postimehele antud intervjuus märgilise lause: „Meil ei ole otsest vastuseisu raha eraldamise suhtes, me peame selles suhtes kokku leppima.“ Sõnades nagu oleks toetus Pärnu uuele sillale, aga tegusid ei mingeid.

Nii Reformierakond kui Isamaa on järjekindlalt blokeerinud Pärnule 8,7 miljoni euroraha eraldamist. Vaatamata korduvatele linnavalitsuse pöördumistele riigi kaasrahastamiseks, pole sentigi keskvalitsuse toetust riigieelarves ega riigieelarvestrateegias.

Reformierakond sõidab Pärnus ringi valimisbussiga ja paljundab sillareklaami: „…riigipoolne rahastus minimaalselt 16 miljonit eurot.“ Küsin: kus see rahastus siis on? Kuigi kokkuleppimise initsiatiiv linna poolt on kestnud üle aasta, jätkub hiiliv otsuste edasilükkamine, ja veel meie endi valitud pärnakatest riigikogulaste eestvedamisel.

Andres Metsoja tähendab temale omaselt, et sillaga on Pärnu linnalgi alles asjad segased. Mis jutt see on?

Otsese vastuseisu puudumine, tingimuslikkus ja tähenduslik targutamine ei vii elu edasi, vaid suurendavad määramatust ja raiskavad aega. Ootame riigilt selgust.See võiks avalduda vähemalt konkreetse riigipoolse panuse fikseerimisena riigieelarvestrateegias. Ärme poe varjude taha!

Pärnu linnavalitsusel on asjad selgemad, kui kunagi eales: silla planeering on kehtestatud, arhitektuurikonkursi tulemusena kaunis võidutöö „Luik“ olemas, keskkonnaalased uuringud teostatud, sotsiaalmajanduslik analüüs näitab kõrget tasuvust, eel- ja põhiprojekt koos ekspertiisiga olemas, töötav hankedokumentatsioon koostatud, kolm indikatiivset hinda ja hind turult olemas. Väga palju on tehtud.

Nüüd tuleb ainult edasi minna.

Sel nädalal on infotund, kuhu on kaasatud kõik potentsiaalseid sillaehitajad, et saada väärtuslikku informatsiooni uue hanke korraldamiseks. Usume, et saame vajalikku tagasisidet. Uue hanke kuulutame välja lähinädalatel.