Täna asetati nurgakivi Pärnu uuele sillale

8. nov. 2023
Pärnu linnapea Pärnu sild Valimisliit Pärnu Ühendab

Ehitustöödega alustati juba selle aasta juulis ning kaua oodatud sild peaks valmima 2025. aasta suveks.

„Pärnu elanikud on aastaid unistanud uuest sillast ja veel aasta tagasi oletasid paljud, et see unistus ei täitu Pärnu jaoks kunagi. Ometigi sai tänavu kevadel Pärnu linnavalitsusel sõlmitud leping Infortar gruppi kuuluvate ettevõtete INF Infra OÜ ja AS EG Ehitus ning suvega on pilt mõlema kalda ehitustandril kardinaalselt muutunud,“ märkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

“Ilmselt ei kahtle enam mitte keegi, et Pärnu saab uue moodsaima kaarsilla. Kahtlusteks ei jäta ruumi linna hea koostöö ehitajatega ning ehitustegevuse tempo, uue silla sambad on juba vee peal näha ning täna sai paika ka sümboolne silla nurgakivi. Loomulikult eelnes silla ehituslepingule pikk ja keeruline eeltöö detailplaneeringust kuni ehitusprojektideni linnavalitsuse ning silla ehituseks vajaliku rahastuse leidmine Pärnu koalitsiooni poolt, kuhu kuuluvad Valimisliit Pärnu Ühendab, Reformierakond ja Isamaa,“ lausus Kosenkranuis.

Uus sild ja tulevane sillakoridor hakkavad ühendama Ülejõel asuvat Raba tänavat kesklinnas asuva Laia tänavaga. Uue silla ehitamise üheks eesmärgiks on parandada ühendust jõe vasak- ja paremkalda vahel ning vähendada liikluskoormust Kesklinna sillal ja vanalinnas.