Pärnu saab veel ühe uue silla: Sindi-Lodja uue silla projekteerimiseks ja ehitamiseks sõlmiti alliansshanke leping

16. nov. 2023
Senine sild on pea sada aastat kasutusel olnud ega vasta tänapäeva nõuetele. Uus sild tuleb vana silla lähedusse, kuid pole välistatud, et senisele kohale, ja saab pikem kui praegune.

 

Transpordiamet ja Infortari ettevõtete gruppi kuuluv INF Infra OÜ sõlmisid lepingu Pärnu linnas asuva Sindi-Lodja silla projekteerimiseks ja ehitamiseks. Esmakordselt Eestis on planeeritud töid teostada Soomes levinud allianssmudelit kasutades.

 

Alliansshanke põhiliseks erisuseks, võrreldes traditsiooniliste ehitushangetega, on lepingu täitmiseks vajalike osapoolte varasem valimine, kaasamine, ühine leping, projektiorganisatsioon, otsuste langetamine, äriloogika ning riskide ja kasude jagamine tellijaga. Tegemist on uudse ja põhjaliku hanke meetodiga, kus kõigis etappides tehakse igapäevaselt ühiselt tööd projekti parima realiseerimise nimel.

 

Sõlmitud lepingu eeldatavaks maksumuseks on kuni 10 miljonit eurot ilma käibemaksuta ning ehitustööde tähtaeg selgub projekteerimise käigus, kuid optimistliku stsenaariumi korral saab see toimuda juba 2025. aasta lõpus.