Pärnumaa kodutute loomade varjupaigale valmis uus maja

16. dets. 2023

Siiani tegutses varjupaik kesistes tingimustes soojakutes. Nüüd aga pääsevad armsad loomad sooja majja ning töötajadki saavad kaasaegsemaid tingimusi nautida.

“Mul on olnud au olla Pärnu esimese loomakaitseseltsi ja loomade varjupaiga asutamise juures. Alguse sai see Terveksi Loomakliiniku hoovimajas, meie esimesel aadressil Riia mnt. 157. Hiljem läks see tegevus Pärnu Loomakaitse Seltsilt teistele MTÜ-dele üle ja varjupaika on sest peale peetud Raba tänaval” ütles meie valimisliidu liige ja loomakliiniku Terveks juht Tarvi Markson.

Veel lisas Tarvi järgmist: “1995. aastal korraldas brittide RSPCA (Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals) Balti riikide loomakaitsjatele Jurmalas koolituse, kus pikaajalise kogemusega organisatsioon jagas oma teadmisi fookusega loomade varjupaikade rajamisel ja majandamisel. Meie jaoks oli seal räägitu kauge ja ilus tulevikumuusika- meie ühiskonna arengutase tol ajal sellisel kujul tööd ei võimaldanuks. Praeguseks oleme jõudnud sinnamaale, et oma tolleaegsetele õpetajatele võime vähemalt meie siin Pärnumaal uhkusega otsa vaadata. Uus varjupaik, mis Pärnumaa omavalitsuste ühise pingutusena valminud, on igati moodne, kodutuid loomi ja nendega töötavaid inimesi parimal võimalikul moel toetav. Brittide rikkust meil muidugi jätkuvalt pole, kolmandal sektoril sellist investeerimisvõimekust ei ole. Seda hinnatavam on, et Pärnumaa volikogud on pidanud loomade heaolu nii tähtsaks, et selline investeering teha. Raha oleks ju vaja veel paljudesse kohtadesse ja tuleb puudugi.”