Möödunud aasta lõpul alustatud Mai keskuse lammutustööd edenevad jõudsalt

6. märts 2024

Endise Mai kino hoone maapealne osa on juba lammutatud ja järgmisena asutakse põrandaaluse osa kallale. Esialgsete plaanide järgi kestavad Mai keskuse lammutustööd märtsi lõpuni.

Kaks aastat tagasi kehtestatud planeeringu järgi on Mai keskuse asemele plaanitud Mai Selveri poole kaubanduspinnad ja parkimisala, mis osaliselt on hoone mahus. Hoone Mai ja Papiniidu tänava ristmikupoolne osa on plaanitud äri- ja elamupindadeks. Hoone saab olema eriastmeline- ristmiku poole on planeeritud domniveerivam ehk kõrgem osa ning olemasolevate kortermajade poole madalam.

“Muidugi on kahju, et kinohoone lagunes ja seda ei hoitud korras. Vanema põlvkonna jaoks oli kindlasti tegemist kultuurikeskusega, mil tugev emotsionaalne väärtus. Samas on aga hea meel, et linnaruumi kasutatakse ja täiendatakse. Tore on ka see, et Mai keskusele pandi väärikalt ägeda lõpuüritusega punkt,” kommenteeris abilinnapea ja Valimisliit Pärnu Ühendab liige Silver Smeljanski.