Muudatused linnapildis tulenevalt uue silla ehitusest

29. jaan. 2024

Uue ja kaua oodatud kolmanda silla ehitus käib vilkalt ning sellest tulenevalt on linnapildis ajapikku oodata erinevaid muudatusi ja parendusi.

Tänaseks on juba maha lammutatud politseimaja. Vana politseimaja tuli maha lõhkuda, sest sealtkaudu hakkab kulgema tänav, mis viib uuele sillale. Tee täpsem asukoht jääb nimelt paika, kus varem asus vana politseimaja arestimaja.

Rajatavale sillale viivaid tänavaid asutakse rekonstrueerima käesoleval aastal. Tänavad ehitatakse välja kolmes etapis ja kõik saavad lõplikult valmis mõne aasta jooksul. Pargi tänav ehitatakse välja Laiast tänavast Rüütlini koos Vanapargi tänava ristmiku ning Pika, Aia ja Vingi tänava vahelise lõiguga. Lai tänav korrastatakse seoses sillalt mahasõidu vajadusega. Veel rekonstrueeritakse Kuninga tänava põhikooli esine ristmik ja Vanapargi, Laia, Ringi, Pika, Väike-Jõe tänava ning Riia maantee ristmik ehitatakse vajadustele vastavaks.

Lisaks politseimajale toimuvad lammutustööd ka kunagises kutsekooli võimlas. Kutsekooli kunagise võimla omanikul on plaan seal plats puhtaks saada, et teha ruumi uutele teenustele ja funktsioonidele.

Rääma poolsele kaldale on planeeritud kaunis ja hubane haljasalade, värviliste majade ning veesilmaga äri- ja elukeskkonna kvartal, mis asub Rääma 38 kinnistul. Wendre voodi- ja tekstiilitehasest on kavas tootmine mujale kolida. “Tegu on piirkonnaga, mis koos valmiva kolmanda sillaga muutub sisuliselt kesklinnaks,” arvab abilinnapea ja Valimisliit Pärnu Ühendab liige Silver Smeljanski. Ta usub, et Rääma piirkonnast saab atraktiivne maamärk, mis pakub nii kohalikele kui kaugemalt tulijatele huvitavat ja omapärast keskkonda. “Usun, et see ala muutub piirkonnaks, mida Pärnus käies kindlasti peab külastama,” rõõmustas Smeljanski.

📸Arbo Rae